Tlf. 5991 8133

Kontakt os

Ring til os på: 5991 8133 eller send os en mail på: info@roervig-fisk.dk

Søg

Arrangementer

I år vil Rørvig Fisk afholde 2

 Krabbekonkurrencer, hvor der er mulighed for at vinde præmier, det er altid en succes

hvor både børn og voksne går all in……….en hyggelig og festlig dag med krabberne i fokus

Alle er velkomne kom på havnen tilmeld dig konkurrencen på selve dagen, Tirsdag d. 30/6-20 (uge 27)  kl. 11.00 – 13.00 &

                                          Tirsdag d. 28/7-20 (uge 31) kl. 11.00 – 13.00.

I år fejre vi 10 års jubilæum, med Jazz på Havnen, det skal fejres – Derfor er der

Gratis Søndags Jazz på Rørvig Havn Foran Fiskeforretningen fra kl. 15.00 – 17.30 

Kom og oplev stemningen og den formidable Jazz…………..

  • Søndag d. 5/7-20
  • Søndag d. 12/7-20
  • Søndag d. 19/7-20
  • Søndag d. 26/7-20
  • Søndag d. 2/8-20

Gratis Onsdags Rock på Rørvig Havn……….

Igen i år har vi forsynet os med den dejlig onsdags Rock, kom glad og nyd tonerne af Rock musikken, foran Fiskeforretningen fra kl. 19.00-21.00

  • Onsdag d. 15/7-20
  • Onsdag d. 22/7-20
  • Onsdag d. 29/7-20

Afslutning på Gratis Jazz Festival, på p-pladsen ved Rørvig Fisk fra kl. 20.00-22.00

  • Torsdag d. 30/7-20

(i tilfælde af dårligt vejr forbeholder vi os retten til at aflyse et arrangement, vi vil dog skrive det på vores hjemmeside under arrangement og lave et Facebook opslag til underrettelse)

Krabbefiskeri Rørvig Havn

 

 

 

 KRABBEFISKERIET PÅ HAVNEN

Kom og oplev det legendariske krabbefiskeri der udspiller sig på molen foran Rørvig Fisk.

Det var den tidligere ejer Vagn der startede med at sætte fiskeskind ud til børn der besøgte Rørvig Havn. De fik en snor og en klemme og kunne så prøve om det kunne lykkedes at hale nogle af de krabber op som de lokale fiskere tømte ud af deres ruser og garn når de landede deres fangster i havnen.

Børnenes krabbefiskeri er gennem årtier blevet gjort til en tradition blandt landliggere og andre besøgende der gæster Rørvig Havn og i dag kommer man fra nær og fjern blot for at opleve den stemning der udspiller sig fra tidlige forår til efterårsferien.

Midsommer Fest på Rørvig Havn

Sct. Hans aften bliver byens bål bliver brændt af på Rørvig Havn efter en ligeså tradionsrig båltale og fællessangen omkring midsommervisen. Og netop midsommervisen har et specielt tilhørsforhold til Rørvig, fordi det menes, at Holger Drachmann skrev visen, mens han gæstede den gamle Lodsoldersmands gård på havnen.  Det var inden han senere rejste til Skagen for at tilslutte sig den berømte kunstnergruppe der.

Det er en aften, hvor havnen summer af stemning og glade mennesker, der hygger sig ved de forskellige restauranter og udskænkningssteder. Foruden det store bål, er der en række små bål og klovnerier for børnene, og der er masser af sang og musik, og hvor Odsherred garden også er blevet en traditionsrig aktør.
Og så sluttes der af med et fyrværkeri som selv Tivoli ville være stolt over at kunne præsenterer.

KONGEMOLEN PÅ RØRVIG HAVN

Den store mole der rækker sig fra Lodsoldermands gården og ud i Isefjorden har en ganske særlig historie.

Den blev anlagt i starten af 1900 tallet og primært af hensyn til vores daværende kongepar Kong Christian d. X og Dronning Alexandrine, der var hyppige sommergæster hos familien Holst – den daværende  Lodsoldermand i Rørvig. Efter bygningen af molen, kunne regentparret så standsmæssigt fortøje  kongeskibet for  enden af molen.

Regentparret yndede at tage på turer ud i Rørvig s smukke natur, hvor de  med picnic kurv og tæppe slog sig ned i klitterne eller på Højsandets dengang nyplantede flyvesand.
Der findes flere billeder af parret på deres ture i Rørvig, hvor kongen tydeligt nød sin aften spadseretur ad Toldbodvej, hvor han ofte standsede op og talte med de lokale Rørvigere.