Book bord eller kontakt os: Tlf. 5991 8133

Kontakt os

Ring til os på: 5991 8133 eller send os en mail på: rikke@roervig-fisk.dk el. andreas@roervig-fisk.dk

Søg

Røgeriet

Røgeri Rørvig Havn

Røgning er en af de ældste konserveringsmetoder, man kender. Den består af tre trin: Saltning, tørring og røgning, og resultatet er en smags- og spiseoplevelse helt ud over det sædvanlige.

Man kan røge fisk på mange forskellige måder, men efter vores opfattelse er der kun én måde, der giver det optimale resultat, og det er den bornholmske teknik, hvor fisken placeres i de karakteristiske skorstene, og hvor der hos os kun bruges ovntørrede bøgeklodser og bøgesmuld.  Det er også den mest krævende metode, som det kræver lang tids erfaring at mestre. Men resultatet bliver også derefter.  Og det siger sig selv, at vi kun ryger én slags fisk ad gangen, fordi hver enkelt fiskeart kræver en helt individuel behandling, temperatur og tid i ovnen. Ikke noget med at springe over hvor gærdet er lavest.

Og selvfølgelig producerer vi både kold og varmrøget fisk.  Forskellen på de to metoder er temperatur, tid og smag. En varmrøget laks ryges ved ca. 65 grader i 90 minutter, mens den koldrøgede kun skal ha’ mellem 20 og max.22 grader. Til gengæld er den i ovnen i et døgn. Og smagen: Den varmrøgede har den kraftigste smag.

I sæsonen er der gang i vore to røgovne hver eneste dag. Se vores video fra røgeriet her

Vores udvalg af røgvarer omfatter bl.a.

– Røget sild, makrel &  kryddermakrelfileter

– Varmrøget laks m/ diverse krydderier 

– Varmrøget torskerogn,torskeryg & kulmule ( I sæson ) 

– Varmrøget  hellefisk & røgede stenbidere  ( I sæson )

– Varmrøget ørreder & ørredstykker

– Koldrøget laks & hellefisk

– Røgede ål – Røgede rejer & muslinger