Butik & Røgeri
Vi har et stort udvalg af bl.a.
- Fersk fisk & skaldyr
- Røgvarer fra eget Røgeri – Røget efter gamle metoder & principper
- Egne delikatesser & specialiteter
- Ovn- & tilberedningsklar fisk
- Fremmede specialiteter
- Tapas anretninger
- Mad ud af huset
Fisk og skaldyr
Med Isefjorden og Kattegat lige uden for døren, siger det sig selv, at vi er storaftager af vore fremragende lokale fisk som multer, rødspætter, skrubber og skaldyr som fjordrejer og muslinger. Og det er helt bevidst, at vi bruger ordet fremragende om de lokale produkter. Vidste De f.eks., at muslinger fra Isefjorden har op til 25 pct. mere kød end andre muslinger, der fanges i Danmark, inclusive de ellers så berømte fra Limfjorden.
Men ellers er hele verden vores leverandør af friskfangede
fisk, der flyves til Danmark. helleflynder fra Færøerne, sværdfisk eller blue marlin fra Stillehavet, tun fra havet omkring Sri Lanka, arktiske rejer og hellefisk eller søtunger fra Vesterhavet for blot at nævne nogle få af de ca. 30 forskellige slags fisk vi har i sæsonen.
Og så ikke at forglemme sorthummerne og jomfruhummerne fra Anholt.
Egne delikatesser og specialiteter
At springe over, hvor gærdet er lavest er ikke en disciplin, vi bruger. Så der er garanti for, at vi laver alle vore delikatesser og specialiteter helt fra bunden, af de bedste råvarer og uden brug af konserveringsmidler eller tilsætningsstoffer.
Her blot et lille udpluk af vore egne delikatesser og specialiteter.
- Sild i alle afskygninger
- Salater baseret på f.eks. krabbe (surimi ), reje, sorthummer, torsk, ørred eller krebsehale (se video)
- Fiskemandens Gravad & Rimmet laks ( sæsonvariation )
- Lakse- & krabbetærter
- Fiske & skaldyrs mousse ( sæsonvariation ).
- Fisketapas
- Tun- & lakse-rillette
- Håndpillede gourmet-rejer eller hotte & spicy kæmpe-rejer
- Hjemmelavet pesto & aioli i flere varianter
- Vores berømte fiskefars eller færdige deller
- Hjemmelavet fiskefond. ( se video )
- Saucer baseret på hvidvin, champagne, rødvin, hummer, estragon eller basilikum.
- Supper, f.eks fiskecremesuppe eller hummersuppe (se video)
Tilberednings- & ovnklar fisk
Vi har hver dag en ” Ovnklar fisk ” med sæsonens fisk, grønsager, krydderurter eller rodfrugter.
Brød
Go’ fisk kræver godt brød. Prøv vores hjemmelavede rugbrød, lavet af økologisk rugmel, øl og malt fra Rørvig bryghus og baseret på en surdej, der første gang så dagens lys for 14-15 år siden. Eller et godt hvidt brød f.eks. iblandet oliven eller spinat eller vores sidst udviklede brød bagt med malt og Blæksprutteblæk.
Fremmede specialiteter
Vi fører en række specialiteter fra fremmede leverandører, og de er grundlæggende karakteriseret ved to ting. Kvaliteten er helt i top og de matcher godt vore egne produkter. Blandt de fremmede specialiteter vil vi fremhæve.
- Specialiteter fra Sidinge Gårdbutik
- Franske & Italienske specialiteter som pestoer, tapenader, krydderolier, eddiker, pasta m.m
- Specialiteter fra Nordisk Køkken, bla. marinader, saucer, edikke, kryddersalte med et nordisk islet
- Så er der Stokes ” Real tomato ketchup”. Formentlig verdens bedste ketchup og en serie af Stokes dressinger & mayonnaiser.
- Specialiteter fra Havtorn Bornholm
- Der er vine fra hovedsagelig Frankrig og Italien, men har også lokal vin
- Der er øl fra Rørvig Bryghus.
- Og til dem, der selv eksperimenterer med Sushi er der de basale råvarer.
Tag for Dem af retterne.